Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Hallsberg Kumla Simklubb!
Vårens simskolor startar den 20:e januari i Kumla och Hallsberg. Onsdagsgrupperna startar 23:e januari. De som har varit med i vår verksamhet under förra terminen har förtur till nästa termins grupper och kommer att få en faktura. Uppflyttningar sköter vi internt. Lediga platser kommer släppas här på vår hemsida tisdag 15/1 kl 19.00.

Om man är vuxen, simmar motionslopp (Open Water, triathlon och swim-run) och vill träna inför dessa finns möjlighet att anmäla sig till en sådan grupp!


Vi behöver alltid fler tränare i simskolan eftersom några tyvärr slutar efter varje termin. Om du vill vara med och hjälpa till i våra grupper, t.e.x. ditt eget barns grupp, så kan du skicka ett mail till simskola@hksim.se. Känner du någon kompis som skulle vilja vara med? Be dem kontakta oss! Vi söker hjälptränare som är minst 16 år och tycker om barn och vatten.

Vår sponsor till simningen för nybörjare, ICA Maxi Kumla, kommer att synas en del i samband med träningstillfällena.
Årsmöte i HK Sim 2019
2019-02-09 16:00
Årsmötet kommer att hållas onsdagen 27/3 kl 18:00 i Kumla Folkets Hus, exakt lokal meddelas senare.
Klubben bjuder alla föranmälda deltagare på fika med räksmörgås. Aktuella dokument såsom dagordning, verksamhetsberättelse mm läggs upp här på sidan allteftersom. Dokumenten kommer att vara tillgängliga på årsmötet.
Motioner och förslag ska vara styrelsen tillhanda 4 veckor före årsmötet, dvs 27/2.


Välkomna!
/Styrelsen HK Sim

Utdrag ur stadgarna:
16 § Förslag till ärenden att behandla av årsmötet Såväl medlem som styrelsen får avge förslag att behandlas av årsmötet. Förslag från medlem skall vara styrelsen tillhanda senast fyra veckor före årsmötet. Styrelsen skall till årsmötet avge skriftligt yttrande över förslaget. 17 § Rösträtt samt yttrande- och förslagsrätt på årsmötet Medlem som har betalat förfallna medlemsavgifter och under mötesåret fyller lägst femton år har rösträtt på möte. Rösträtten är personlig och får inte utövas genom ombud. Medlem som inte har rösträtt har yttrande- och förslagsrätt på mötet.
Valberedning 2019
2019-02-03 12:32

Hej på er!

Här kommer lite information från valberedningen i HK sim:

Vi är en positiv klubb med många engagerade medlemmar och nu är det dags att planera inför framtiden. Liksom i de flesta klubbar är det engagemang från medlemmar som håller liv i verksamheten och helt oundvikligt växer barn och ungdomar till unga vuxna och därmed sker ett naturligt skifte i engagemang från aktiva föräldrar eller andra vuxna. Så därför är vi nu i behov av nytt blod till styrelsen.

Följande poster behövs i dessa mandatperioder:

  • Ordförande 2 år
  • Ledamot 2 år
  • Ledamot 2 år
  • Suppleant 1 år
  • Suppleant 1år

Inför årsmötet 27/3 2019 (kallelse skickas ut separat) vill vi genom det här mailet ge alla en chans att tänka till om det finns intresse att engagera sig i någon av dessa poster.

Nuvarande ordförande kommer finnas behjälplig i form av stöd till den nyvalda ordförande och det finns även stöd i de kvarsittande styrelsemedlemmarna samt andra engagerade i olika kommittéer.

Om du tycker detta låter intressant, maila cajsa.rye@live.se senast 3/3.

Kom ihåg att det är kul att vara engagerad och du som person är VIKTIG!

Med vänlig hälsning, valberedningen.

Skomakardoppet 2019
2019-01-18 07:02
Snart är det dags för våran populära tävling Skomakardoppet 2-3 Mars.
Och som vanligt så behöver vi våra utbildade funktionärer så att det blir en bra tävling.
Anmäl er till peter.sobotka67@gmail.com , och gärna så fort som möjligt.
Men vi behöver också frivilliga till uppgifter som Agneta håller i.
Det kan vara att vara behjälplig vid frukosten och lunchen. Och även sitta i våran kiosk.
Ta kontakt med Agneta ,asebelius@yahoo.com, så får ni mer information om var ni är behövs.


Mvh Tävlings kommittén
Skomakardoppet 2019
2019-01-17 22:08
Nu ligger Skomakardoppet 2019 ute för anmälan i TEMPUS!
Snart släpper vi platser till simskola och vuxengrupper (och Open Water)!
2019-01-06 20:30
Vi har skickat ut fakturor till förra terminens medlemmar och snart öppnar vi för anmälan till lediga platser i våra grupper!

Det finns även möjlighet att anmäla sig till Open Water träning. Detta gäller simmare över 18 år som simmar olika typer av motionslopp, t.ex. Open Water (Vansbro), Swim-Run och Triathlon. Förutsättningen är att man kan simma minst 200 m crawl. 

Vi öppnar den 15:e januari kl 19:00 här på hemsidan. Gå in under "Anmälan" för att se vilka grupper som vi har i klubben och vilken som passar dig eller ditt barn bäst. Det kommer inte gå att boka in sig i en grupp innan vi öppnar.
Nyheter från våra grupper
T2 och T3, 10/02 02-10 
Masters, 08/10 15:28 
T4 och T5, 08/10 15:22 
T1, 08/10 15:19