Välkommen till Hallsberg Kumla Simklubb!
Vill du ställa dig i kö till våra simskolor under höst- och vårterminerna, och vuxensim?
Planering av höstens simskola
2016-07-19 18:42
Vi håller på att planera höstens simskola som kommer att starta söndagen den 11 september. Nu i veckan kommer vi att skicka ut fakturor för alla simskolegrupper och vuxencrawlgrupper. Betalar man fakturan så behåller man sin plats i gruppen.

Om man inte vill ha sin plats till hösten meddelar man detta till simskola@hksim.se. Vi har många som står i kö som vill ha en plats i simskolan, och vi vill gärna meddela dem så snart som möjligt om de kommit in.

Vi vet att många av er föräldrar tränar simning med barnen under sommaren, vilket är toppen! Om ni har barn som ska gå i Sköldpaddan till hösten som lärt sig flyta och simma minst 10 meter crawl, ryggsim eller bröstsim under sommaren så får ni gärna skicka ett mail till oss. Då kan vi försöka flytta ert barn till gruppen Pingvinen i Stora Bassängen om det finns plats där.
Kan jag som förälder lära mitt barn mer om vatten?
2016-07-19 18:40
Ibland kommer föräldrar fram och frågar om de kan göra något mer för sitt barn för att det ska bli bättre på att simma. Vi tycker det är jättebra att ni är engagerade och vill lära ert barn ännu mer.
Det är kul när det kommer barn till simskolan som är duktiga i vattnet. Det är lättare för oss och roligare för barnen att lära sig simteknik när de redan trivs i vattnet.

Svensk Simidrott har tillsammans med EON gjort några enkla instruktionsfilmer för grunderna i simning. Dessa passar föräldrar med barn som ska bli vattenvana, håller på att lära sig simma eller snart klarar 25 meter. Videofilmerna går igenom några enkla övningar för att flyta, andas, rotera, hoppa, doppa och glida. Klicka på orden för att komma till de olika videoklippen.


NUSS, Borås 7-9 juli 2016
2016-07-09 11:53
Felicia och Vilmer fick representera HK Sim vid fredagens inmarsch.
Nordiska ungdomssimspelen i Borås har hittills bjudit på en hel del pers för simmarna samt ett silver på 50 rygg för Elsa Jansson. Linnea Larsson och Felicia Sobotka var de simmare som förbättrade sina personliga rekord i störst utsträckning under helgen med rejäla putsningar på de flesta distanser de simmade. 
Vädret växlade en hel del och bjöd lite motstånd när det blåste och regnade som mest, klubbtältet från förra året var då guld värt. 
Samtliga simmare tog klubbpoäng till HK och kunde nöjda gå på sommarens träningsuppehåll. 
Åsa-läger 2016
2016-06-06 11:48

Den 3-6 juni åkte HK Sims alla simmare på läger i Åsa.


Det roligaste med Åsalägret var Liseberg, tycker iallafall Mathilda, Runa, Linnea och Emily. Annat kul har varit par-fotbollen då man spelade fotboll armkrok och fick knuffas.


Det sämsta med lägret tycker Emily var att få måsskit i håret. Att lägret var bara 3 dagar var också dåligt.


Lördagens simträning innehöll bla fjärilsim och skovelteknik. Hettan på lördagen gjorde att fysträningen ersattes av fotboll. Simmarna svalkade sig med ett havsbad.


Hela söndagen tillbringades på Liseberg där man åkte Helix så många gånger det gick. En del vann godis och chips.


På måndagen hade simmarna cirkelträning och stretch innan man gick till hamnen för att fiska krabbor. Som bete användes musslor som Agneta jäst i värmen. Därefter hade vi ett stort krabbrace där den största krabban givetvis vann. Benjamin höll sig dock långt ifrån krabborna.


Mer bilder kommer!Kostföreläsning med Gabriella från SISU
2016-05-22 21:40
Gabriella förklarar för simmarna varför kolhydrater är bra
I torsdags 19 maj så var alla tävlingssimmarna i HKsim på Skogstorpskolan i Kumla och lyssnade på Gabriella när hon föreläste för dem hur viktig maten är när en tränar mycket. Totalt var vi nästan 40 personer (simmare, tränare och föräldrar) som var samlade och lyssnade. Det var en rolig och lärorik kväll för både simmare, tränare och föräldrar.

Tack till alla som var närvarande!

Hallsberg Kumla Simklubb
Nyheter från våra grupper
Masters, 08/10 15:28 
T4 och T5, 08/10 15:22 
T3, 08/10 15:21 
T1 och T2, 08/10 15:19