Välkommen till Hallsberg Kumla Simklubb!
Vill du ställa dig i kö till våra simskolor under höst- och vårterminerna, och vuxensim?

Här hittar ni terminsplaneringen och bassängschemat för höstterminen:

Funktionärsutbildning
2016-08-17 21:23

Vill du bli funktionär?

Vill du lära dig mer om simning och de regler som gäller vid tävling?


Vill du vara en aktiv förälder och hjälpa till vid de tävlingar som HK Sim arrangerar?


Har du ett barn som tränar i någon av T-grupperna är det obligatoriskt att en förälder går funktionärsutbildningen.


Boka in den 17 september i din kalender.


Eva Hansson håller utbildning för intresserade i HK sim. Det blir teori med inslag av praktik i simhallen då vi tar hjälp av några av våra tävlingssimmare.


Vi träffas i konferensrummet på Djupadalsbadet kl. 9:00 och räknar med att hålla på till ca 16.00

Vi bjuder på fika och lunch

Anmäl dig nu till peter.sobotka67@gmail.com
Simläger i Varamobadet, Motala
2016-08-07 20:26
Simträning utomhus och träningspass balanserandes på surfbrödor
Helgen 5-7 augusti var simmarna i HKsim i Motala på simläger för att starta upp säsongen. Vi bodde på Varamobadet och hade fin utsikt över Vättern från våra rum. Blåsigt men väldigt fint.
Vi simmade några pass i Motalas utomhusbassänger och på lördagseftermiddagen paddlade vi ut på sjön och hade ett roligt träningspass på varsin surfbrädor... De flesta av oss ramlade i vattnet när balansen svek oss, men nåfra tappra själar höll huvudet torrt. Framåt slutet på sista simpasset tittade solen fram och värmde skönt på huden


Planering av höstens simskola
2016-07-19 18:42
Vi håller på att planera höstens simskola som kommer att starta söndagen den 11 september. Nu i veckan kommer vi att skicka ut fakturor för alla simskolegrupper och vuxencrawlgrupper. Betalar man fakturan så behåller man sin plats i gruppen.

Om man inte vill ha sin plats till hösten meddelar man detta till simskola@hksim.se. Vi har många som står i kö som vill ha en plats i simskolan, och vi vill gärna meddela dem så snart som möjligt om de kommit in.

Vi vet att många av er föräldrar tränar simning med barnen under sommaren, vilket är toppen! Om ni har barn som ska gå i Sköldpaddan till hösten som lärt sig flyta och simma minst 10 meter crawl, ryggsim eller bröstsim under sommaren så får ni gärna skicka ett mail till oss. Då kan vi försöka flytta ert barn till gruppen Pingvinen i Stora Bassängen om det finns plats där.
Kan jag som förälder lära mitt barn mer om vatten?
2016-07-19 18:40
Ibland kommer föräldrar fram och frågar om de kan göra något mer för sitt barn för att det ska bli bättre på att simma. Vi tycker det är jättebra att ni är engagerade och vill lära ert barn ännu mer.
Det är kul när det kommer barn till simskolan som är duktiga i vattnet. Det är lättare för oss och roligare för barnen att lära sig simteknik när de redan trivs i vattnet.

Svensk Simidrott har tillsammans med EON gjort några enkla instruktionsfilmer för grunderna i simning. Dessa passar föräldrar med barn som ska bli vattenvana, håller på att lära sig simma eller snart klarar 25 meter. Videofilmerna går igenom några enkla övningar för att flyta, andas, rotera, hoppa, doppa och glida. Klicka på orden för att komma till de olika videoklippen.


NUSS, Borås 7-9 juli 2016
2016-07-09 11:53
Felicia och Vilmer fick representera HK Sim vid fredagens inmarsch.
Nordiska ungdomssimspelen i Borås har hittills bjudit på en hel del pers för simmarna samt ett silver på 50 rygg för Elsa Jansson. Linnea Larsson och Felicia Sobotka var de simmare som förbättrade sina personliga rekord i störst utsträckning under helgen med rejäla putsningar på de flesta distanser de simmade. 
Vädret växlade en hel del och bjöd lite motstånd när det blåste och regnade som mest, klubbtältet från förra året var då guld värt. 
Samtliga simmare tog klubbpoäng till HK och kunde nöjda gå på sommarens träningsuppehåll. 
Nyheter från våra grupper
Masters, 08/10 15:28 
T4 och T5, 08/10 15:22 
T3, 08/10 15:21 
T1 och T2, 08/10 15:19